Omslag: Elisabeth Widmark

Omslag: Elisabeth Widmark

Hålsjön

John är 13 år och under en vecka på sommarlovet är han tvingad att tillsammans med sin lillebror och två kusiner bo hos sin farmor i hennes sommarstuga vid sjön. Det kan knappt bli tråkigare.   
Tills en morgon när farmor är spårlöst försvunnen och på kvällarna har ett mystiskt ljus börjat synas över sjön Barnen hittar något märkligt i dyn på botten av sjön, som de inte kan förstå vad det är. Och några dagar senare dyker en märklig granne upp för att ta hand om barnen och en okänd kille har börjat hänga runt stugan och försöker ta kontakt. När de yngsta barnen börjar bete sig märkligt, måste John och hans kusin Julia försöka ta reda på vad som händer dem. Eller - måste de? 

Hålsjön är en spänningsroman där minnen, förluster och märkliga händelser står i fokus.

  • Kategori: Ungdomsböcker

  • Ålder: 12-15 år

  • Författare: Maria Engstrand.

  • Omslag: Elisabeth Widmark

  • Förlag: Opal

  • ISBN: 9789172261518


Sagt om Hålsjön

“I Maria Engstrands inledningsrader osäkras varje fortsatt läsning och man måste bara fortsätta sträckläsa.”

“Hålsjön är en alldeles utmärkt välskriven bok som är spännande på många plan. Mysteriet i sig såklart, men den handlar också om relationerna mellan kusiner, om förluster och om vad minnet kan göra med oss och våra livsberättelser.”

Eva Wahlström, Borås Tidning


“Med sin andra bok har författaren Maria Engstrand återigen lyckats att skriva en riktigt nervkittlande bladvändare. Här finns ingredienser som gåtfulla personer, sci-fi, allmän oro som inte riktigt går att definiera, märkliga saker som händer, och mycket, mycket spänning. “

“Hålsjön kommer att bli utmärkt sommarlovsläsning för den som inte är alltför mörkrädd.”

Helhetsbetyg: 5/5

Charlotte Nordenfelt, btj