Tack

För boken

Tack till Jenny Franke för ditt ovärdeliga engagemang, för alla viktiga frågor till min text, för alla krångliga typsnitt, 1800tals-stavningar och chiffer, för alla svar på mina oroliga frågor.

Tack till Lotta Geffenblad vars omslag och bilder fångar mer än vad jag själv förstått av berättelsen.

Tack till alla andra på Opal förlag som jobbar för att Orestes skall få nå sina läsare.

Det här är vår bok.

För hjälpen

Tack till alla kurskamrater på distanskursen ”Att skriva barnlitteratur", Linnéuniversitetet 14-15, ni som läste och kommenterade Orestes allra första steg in på scenen.

Tack till lärarna Eva Ebbelind och Malin Isaksson, era noggranna kommentarer till de inledande försöken fick mig att tro att det var en berättelse värd att satsa på.

Tack till lektören Jenny Bäfving som läste en tidig version av manuset, din uppmuntran hjälpte mig att fatta beslutet att skriva det färdigt.

Tack till skrivarvännerna i B***j, för råd och dåd och delad vånda, och särskilt till Susanna Lönnqvist och Christina Nienhardt, som läste och tänkte om hela manuset den gången när jag var Västsveriges sämsta värdinna.

Tack till Gunvor Holm (min mamma!) och Marie Baar (min vän) för er skarpa blick, era kloka kommentarer och ert sunda förnuft, både när det gäller manuset och livet.

För möjligheten

Tack till min arbetsgivare, Valea AB, som låtit mig vara ledig, låtit mig komma tillbaka och låter mig jobba lite här och lite där, så att jag kan ägna mig åt båda mina världar utan att själv gå itu.

För allt

Tack till Jesper Engstrand. Jag hade tur som fick en man som längtar efter snö även när maj blommar som vackrast. För en sådan man förstår sig på kraften i längtan och drömmar, och vikten av lätt galenskap. Tack för att livet med dig får innehålla så mycket mer än det nödvändiga.

 

IMG_3953.JPG